Ενεργειακή απόδοση ξύλινων κουφωμάτων

Ξύλινα ενεργειακά κουφώματα

Η ενεργειακή απόδοση και η θερμική προστασία αποτελούν πλέον επιτακτική ανάγκη για κάθε κτίριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ως στόχο την εφαρμογή της Στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας των κτιρίων. Ιδιαίτερα σημαντικός σε όλο αυτό κρίνεται ο ρόλος των κουφωμάτων. Το είδος, το υλικό κατασκευής αλλά και η τοποθέτησή τους διαμορφώνουν το ποσοστό ανταλλαγής της θερμικής ενέργειας των εσωτερικών χώρων με το εξωτερικό περιβάλλον.

Σε ένα αποδοτικό ενεργειακά ξύλινο κούφωμα ο συντελεστής Uw (U window) είναι αρκετά μικρός. Αυτό σημαίνει πως παρουσιάζει μικρές απώλειες και κατ’ επέκταση έχει υψηλή θερμομονωτική ισχύ.

Ξύλινα ενεργειακά κουφώματα – Ενεργειακή συμπεριφορά κουφώματος

Πέραν του συντελεστή Uw, την ενεργειακή συμπεριφορά του ξύλινου κουφώματος επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες εξίσου σημαντικοί. Οι παράγοντες αυτοί, χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν στο στάδιο σχεδιασμού και κατασκευής του κουφώματος ώστε να προκύψει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Αντοχή στην ανεμοπίεση.

Ο συγκεκριμένος όρος μετρά την παραμόρφωση που παρουσιάζει το κούφωμα στην πίεση που ασκεί ο αέρας. Είναι ένας από τους βασικούς δείκτες ποιότητας ενός ξύλινου κουφώματος.

Υδατοστεγανότητα.

Αυτός ο όρος δείχνει από πιο σημείο και μετά το νερό διαπερνά το κούφωματα και εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος σωστής στεγάνωσης από το νερό είναι τα λάστιχα περιμετρικά του κουφώματος.

Ανεμοδιαπερατότητα.

Ο δείκτης αυτός είναι που καθορίζει πέραν της ενεργειακής, και την ηχομονωτική απόδοση ενός κουφώματος.

Ποια τυπολογία κουφώματος δίνει την καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Η τυπολογία ενός κουφώματος σαφώς επηρρεάζει σημαντικά την ενεργειακή του απόδοση. Με βάση τις μετρήσεις που έχουν γίνει, την καλύτερη απόδοση παρουσιάζει η τυπολογία κουφώματος με περιμετρική σφράγιση.

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν;

Στις συνολικές ενεργειακές ιδιότητες ενός κουφώματος συμβάλλουν εξίσου και τα τζάμια που θα χρησιμοποιηθούν. Ανάλογα με την τυπολογία τους αυξάνουν ή μειώνουν το επίπεδο ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.

Ένα αναλυτικό παράδειγμα για την αύξηση απόδοσης των ενεργειακών κουφωμάτων ανάλογα με το προφίλ και την υάλωση εδώ

Στην Ergomasif φροντίζουμε για το ενεργειακό αποτύπωμα κάθε έργου που αναλαμβάνουμε. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε υψηλής ποιότητας ενεργειακά ξύλινα κουφώματα ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα σε κάθε χώρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε ερώτηση σχετικά με τα ξύλινα ενεργειακά κουφώματα και την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρους σας. Η ομάδα μας είναι εδώ για να λύσει κάθε απορία σας και να σας καθοδηγήσει.

Η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα της Ergomasif βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας. Είναι δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας χώρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες λύσεις για εσάς.

Ξύλινα κουφώματα Ergomasif. Αξιόπιστες επιλογές για μια ζωή.

Ακολουθήστε την εταιρεία μας και στα Social Media.

Social media:

FacebookErgomasif

InstagramErgomasif