Ανακαίνιση και επισκευή διατηρητέων κτιρίων. Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα διατηρητέα κτίρια ασκούν μια αριστοκρατική γοητεία ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια ξεχωριστή αναφορά στην πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου. Η συντήρηση τους όμως που μπορεί να περιλαμβάνει την ανακαίνιση και την επισκευή τους γίνεται συχνά “πονοκέφαλος” για τους ιδιοκτήτες τους. Ο λόγος είναι η ιδιαιτερότητα του κτίσματος αλλά και οι περιορισμοί που ισχύουν όσον αφορά τις διαδικασίες αυτές.

Ανακαίνιση και επισκευή διατηρητέων – Ποιοί οι περιορισμοί

  • Σε ένα διατηρητέο κτίριο η οποιαδήποτε επέμβαση χωρίς την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου που το κήρυξε διατηρητέο ειναι απαγορευμένη.
  • Ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου κτιρίου έχει υποχρέωση να αναλάβει την επισκευή και την συντήρησή του
  • Η οποιαδήποτε επισκευή η διαδικασία ανακαίνισης οφείλει να ακολουθεί και να σέβεται την ήδη υπάρχουσα αρχιτεκτονική του κτιρίου.
  • Η οποιαδήποτε μελέτη επισκευής χρειάζεται να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή. Για κάθε αλλαγή κατά την εξέλιξη των εργασιών η μελέτη χρειάζεται εκ νέου για έγκριση.

Ανακαίνιση και επισκευή διατηρητέων – Ξύλινα κουφώματα

Στην πλειοψηφία των διατηρητέων κτιρίων, στην αρχική τους μορφή θα συναντήσουμε ξύλινα κουφώματα, παντζούρια, πόρτες κλπ. Αυτό σημαίνει πως σε μια πιθανή ανακαίνιση ή επισκευή τους ο ιδιοκτήτης οφείλει να ενσωματώσει τα ξύλινα κουφώματα στο νέο σχέδιο.

Αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φαίνεται περίπλοκο καθώς το αρχικό σχέδιο είναι εντελώς διαφορετικό από κάτι που μπορεί να βρεθεί στην αγορά σήμερα.

Εδώ, είναι πολύ σημαντικό να γίνει η επιλογή του σωστού συνεργάτη.

Το ξύλο είναι ένα πολύ εύπλαστο υλικό που με τις κατάλληλες επεξεργασίες θα μετατραπεί σε αυτό που εμείς επιθυμούμε. Παράλληλα με την βοήθεια των σύγχρονων μεθόδων βαφής αλλά και την ποικιλία χρωμάτων μπορούμε να πετύχουμε μια σύγχρονη, καλαίσθητη και απόλυτα ταιριαστή εκδοχή των παλαιότερων κουφωμάτων.

Δείτε περισσότερα για την αντιγραφή ξύλινων κουφωμάτων σε διατηρητέα κτίρια εδω.

Η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα της Ergomasif βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας. Είναι δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας χώρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες λύσεις για εσάς.

Ξύλινα κουφώματα Ergomasif. Αξιόπιστες επιλογές για μια ζωή.

Ακολουθήστε την εταιρεία μας και στα Social Media.

Social media:

FacebookErgomasif

InstagramErgomasif