Ξύλινα κουφώματα και Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική

Όταν ακούμε την φράση “Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική” στο μυαλό μας έρχεται αμέσως η εικόνα των λευκών σπιτιών με τα μπλε παντζούρια. Είναι αλήθεια πως αυτός ο συνδυασμός είναι το σήμα κατατεθέν της συγκεκριμένη αρχιτεκτονικής εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, τα ξύλινα κουφώματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της και την συμπληρώνουν άψογα. Ξύλινα κουφώματα και Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική λοιπόν πάνε μαζί.

Με το πέρασμα των χρόνων και όσο η ανοικοδόμηση αυξάνεται παρατηρούμε, πως οι σύγχρονες κατοικίες αν και κρατάνε τα βασικά στοιχεία της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής παράλληλα την έχουν εξελίξει και εκσυγχρονίσει. Μερικά από τα “φρέσκα” χαρακτηριστικά που παρατηρούμε πλέον είναι τα εξής:

Χρώματα ξύλινων παντζουριών

Το κλασσικό παραδοσιακό μπλε, έχει δώσει τη θέση του σε άλλα χρώματα όπως το γκρι, το σκούρο πράσινο κλπ. Τα χρώματα αυτά δένουν αρμονικά με το λευκό χρώμα του υπόλοιπου κτιρίου. Παράλληλα, είναι το απόλυτο παράδειγμα συνδυασμού μοντέρνου και παραδοσιακού στοιχείου.

Τεχνοτροπίες ξύλινων παντζουριών 

Παλαιότερα, συναντουσαμε μόνο ένα κλασσικό σχέδιο παντζουριών. Τώρα, βλέπουμε πιο μοντέρνες κατασκευές όπως για παράδειγμα τα παντζούρια ραμποτέ ή πανζούρια ραμποτέ με σχισμές αερισμού. Οι σχισμές αερισμού είναι λεπτά ανοίγματα πάνω στο παντζούρι οι οποίες επιτρέπουν στον αέρα να περνά και να ανανεώνει τον χώρο χωρίς όμως να αφήνει το έντονο φως του ήλιου να περνά.

Συνδυασμός μοντέρνων και παραδοσιακών σχεδίων

Ένα άλλο στοιχείο που συναντάμε συχνά όταν έχουμε να κάνουμε με ξύλινα κουφώματα και Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική είναι ο συνδυασμός μοντέρνων και παραδοσιακών σχεδίων. Για παράδειγμα κατά τον σχεδιασμό μια ξύλινης εξώπορτας, θέλουμε να βάλουμε μοντέρνες και minimal πινελιές χωρίς όμως να χάσουμε τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους όπως για παράδειγμα: διατηρούμε το βασικό σχέδιο αλλά βάφουμε με ένα μοντέρνο χρώμα όπως το γκρι κλπ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα όσων αναφέραμε παραπάνω υλοποιημένα από την ομάδα της Ergomasif

Το κλασσικό παραδοσιακό μπλε, έχει δώσει τη θέση του σε άλλα χρώματα όπως το γκρι, το σκούρο πράσινο κλπ. Τα χρώματα αυτά δένουν αρμονικά με το λευκό χρώμα του υπόλοιπου κτιρίου.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες λύσεις για εσάς.

Ξύλινα κουφώματα Ergomasif. Αξιόπιστες επιλογές για μια ζωή.

Ακολουθήστε την εταιρεία μας και στα Social Media.

Social media:

FacebookErgomasif

InstagramErgomasif