Συντήρηση ξύλινων κουφωμάτων

Παλαιότερα, επικρατούσε η αντίληψη πως η συντήρηση ξύλινων κουφωμάτων είναι μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα αλλά και κοστοβόρα, η οποία ουσιαστικά θα “βάρυνε” τον ιδιοκτήτη που τα έχει επιλέξει. Αυτό όμως όπως πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά δεν ισχύει.

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο, για να διατηρήσει την αίγλη και την ομορφιά του αλλά και να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής (όπως αρχικά προβλέπεται) φυσικά πρέπει να συντηρείται. Η συντήρησή του όμως είναι μια απλή διαδικασία και δεν διαφέρει και πολύ από την συντήρηση των λοιπών κουφωμάτων.

Πρέπει να ελέγχω τα ξύλινα κουφώματα μου για φθορές;

Η απάντηση είναι φυσικά ναι. Καλό είναι να γίνεται ένας τακτικός έλεγχος για τυχόν φθορές ή αλλοιώσεις οι οποίες με απλές διαδικασίες μπορούν να αποκατασταθούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Σε περιοχές με ακραίες καιρικές συνθήκες είναι καλό να γίνεται συχνότερος έλεγχος.

Γιατί είναι σημαντική η συντήρηση ξύλινων κουφωμάτων

Τα ξύλινα κουφώματα, όπου και αν τοποθετηθούν, αναδεικνύουν την ομορφιά και την μοναδικότητα του χώρου. Είναι σαν στολίδια υψηλής αξίας. Πρέπει λοιπόν να τους φερόμαστε ανάλογα. Η σωστή συντήρησή τους βοηθά στο να διατηρείται η ομορφιά και η αξία του ξύλου αμετάβλητη στο χώρο. Πέραν του αισθητικού κομματιού η τακτική συντήρηση παίζει ζωτικό ρόλο στην διατήρηση της αντοχής του υλικού και συμβάλλει στο να μην χαθούν οι φυσικές του ιδιότητες (ηχομόνωση, θερμομόνωση κλπ) .

Συντήρηση ξύλινων κουφωμάτων Ergomasif – Οδηγίες

  • Βρέχουμε όλη την επιφάνεια του κουφώματος με το λάστιχο (χωρίς να το βλέπει ο ήλιος).
  • Πριν στεγνώσει ρίχνουμε ένα (1) κουπάκι FILA CLEANER σε ένα κουβά που έχει χλιαρό νερό και σαπουνίζουμε  την επιφάνεια του κουφώματος με ένα μαλακό σφουγγάρι (χωρίς σύρμα).
  • Όπου επιμένει η βρωμιά βάζουμε επάνω στο βρεγμένο σφουγγάρι λίγο αδιάλυτο FILA CLEANER και το ξαναπερνάμε τρίβοντας ελαφριά.
  • Ξεβγάζουμε καλά με νερό και με μία απορροφητική πετσέτα-μαλακή σκουπίζουμε  την επιφάνεια του κουφώματος.
  • Στη συνέχεια αφού έχει στεγνώσει το κούφωμα παίρνουμε μια καθαρή μαλακή πετσέτα (προσοχή  να μην αφήνει χνούδια) βάζουμε επάνω το γαλάκτωμα και περνάμε όλη την επιφάνεια του  κουφώματος  σύμφωνα με τα νερά του ξύλου. Όχι κυκλικές κινήσεις.
  • Εάν το γαλάκτωμα απορροφηθεί περισσότερο σε κάποια σημεία ξαναπερνάμε όλη την επιφάνεια του κουφώματος μετά από ένα διάστημα τουλάχιστον μίας (1) ώρας.

Τα ξύλινα κουφώματα, όπου και αν τοποθετηθούν, αναδεικνύουν την ομορφιά και την μοναδικότητα του χώρου. Είναι σαν στολίδια υψηλής αξίας. Πρέπει λοιπόν να τους φερόμαστε ανάλογα

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες λύσεις για εσάς.

Ξύλινα κουφώματα Ergomasif. Αξιόπιστες επιλογές για μια ζωή.

Ακολουθήστε την εταιρεία μας και στα Social Media.

Social media:

FacebookErgomasif

InstagramErgomasif