Ξύλινα κουφώματα σε πέτρινα σπίτια. Ο απολυτος συνδυασμός.

Το ξύλο και η πέτρα αποτελούν δύο πολύ ιδιαίτερα υλικά καθαυτά. Η ομορφιά τους, καθώς και ο χαρακτήρας που προσδίδουν σε ένα κτίσμα, είναι αξεπέραστοι. Συνεπώς, ο συνδυασμός τους εμφανίζεται συχνά σε κατοικίες, καταλύματα και άλλα κτίρια.

Η αρχιτεκτονική των κτιρίων συμπληρώνει την παράδοση κάθε τόπου. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας, τόσο σε νησιωτικές όσο και μη περιοχές, βλέπουμε ιδιωτικές κατοικίες που κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας αυτόν τον συγκεκριμένο συνδυασμό υλικών. Στην περίπτωση λοιπόν μιας ανακαίνισης ενός τέτοιου κτιρίου, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το αρχικό ύφος, ώστε να μην αλλοιώσουμε τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που το διακρίνει.

Γιατί όμως να επιλέξουμε να τοποθετήσουμε ξύλινα κουφώματα σε πέτρινα σπίτια;

Όπως ήδη αναφέραμε, η διατήρηση της παράδοσης είναι πολύ σημαντική. Παράλληλα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα υλικά του ξύλου και της πέτρας συνεργάζονται και δένουν μεταξύ τους εξαιρετικά με τις κατάλληλες τεχνικές. Επίσης, προσφέρουν διάρκεια στο τελικό αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου.

Από τεχνικής απόψεως, ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών, πάντα φυσικά με το κατάλληλο “δέσιμο”, είναι μακράν ο πιο ανθεκτικός, είτε μιλάμε για κλιματολογικές συνθήκες είτε για φθορές.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου, βάση πολεοδομικού κανονισμού, επιβάλλεται η διατήρηση αυτού του συνδυασμού υλικών σε μια ανακαίνιση ή αναπαλαίωση κτιρίου. Εκεί πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τους κατάλληλους συνεργάτες που θα αναλάβουν το έργο ώστε να τηρηθούν κατά γράμμα οι οδηγίες.

Η ομάδα μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ξύλινων κουφωμάτων και έχει αναλάβει την υλοποίηση πληθώρας έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διαθέτουμε δική μας μονάδα παραγωγής, και όλα μας τα προϊόντα έχουν διεθνείς πιστοποιήσεις.

Παρακάτω μπορείτε ενδεικτικά να δείτε μερικά από τα έργα μας με ξύλινα κουφώματα σε πέτρινα σπίτια.

Πόσο αυξάνεται η απόδοση των ενεργειακών κουφωμάτων ανάλογα με το προφίλ και την υάλωση που θα επιλέξετε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε ερώτηση σχετικά με τα ενεργειακά κουφώματα και την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρους σας. Η ομάδα μας είναι εδώ για να λύσει κάθε απορία σας και να σας καθοδηγήσει.

Ξύλινα κουφώματα Ergomasif. Αξιόπιστες επιλογές για μια ζωή.

Social media:

FacebookErgomasif

InstagramErgomasif

Ακολουθήστε την εταιρεία μας και στα Social Media